M
slideshow
spacermedium
richtext
Alle portrætter er fotograferet af fotojournalist ©Sofia Busk
spacersmall
richtext


Viilbjørk Malling Agger, skuespiller
Det har været vigtigt for min udvikling at være i et miljø hvor jeg også turde at lave fejl. Skolen har givet mig mulighed for at udvikle mig kreativt og eksperimentere med flere forskellige funktioner i trygge rammer. Det har både dygtiggjort mig som skuespiller og styrket min interesse og kompetencer for filmskabning. 
Jeg har lært at turde udforske kreative processer og stole på mine egne kompetencer og ideer, i selskab med andre aspirerende dygtige unge filmskabere. 

 


Olivia Binger, optaget på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje 2023
- Jeg gik fra at være usikker på mig selv og min fremtid til at være en del af et kreativt fællesskab på KBH Film og Fotoskole. Her opdagede jeg en ny del af mig selv, fordi jeg var omgivet af mennesker, der hjalp mig med at se alt det, jeg ikke selv så. Som ung er der så mange veje at gå, at det kan føles overvældende og ensomt. Jeg mener at daghøjskolerne faciliterer et miljø, hvor der er plads til at prøve af og mærke efter, og hvor man kan møde ligesindede, hvilket skaber rammerne for et stærkt og solidarisk fællesskab. Det kan være livsvigtigt at få den form for støtte og sammenhold, og kan være med til at skabe retning og betydning for unge mennesker - det gjorde det i hvert fald for mig. Min tid på KBH Film og Fotoskole står klart som et fundamentalt vendepunkt i mit liv, min egen optik af mig selv og hvilke evner jeg besidder. 

 


Frida Hjersø, studerer fotografi på Högskolan for Kunst ock Design i Göteborg
- Da jeg startede på KBH Film & Fotoskole i 2019, var jeg mest bare nysgerrig på fotografiet, men efter første måned på skolen, var jeg sikker på jeg skulle være fotograf. På skolen fik jeg bygget et portofolio og en god selvtillid op, med fede lærere og elever lærte jeg hvilke uendelige muligheder der er i faget og hvilken vej jeg skulle gå. Jeg startede lige efter på kunstakademiet HDK Valand, hvor jeg nu er studerende. Jeg bruger stadig, i mit studie og mine kunstprocesser, de ting jeg lærte på KBH Film & Fotoskole, da den skole gav mig min grundviden og grobund for mit liv som fotograf. Katrine Brocks, Filmskoleuddannet instruktør, debut i 2022 med spillefilmen "Den Store Stilhed”
- Jeg søgte ind på Kbh Film og Fotoskole i efteråret 2014, fordi jeg var gået lidt i stå uddannelsesmæssigt. Efter at have færdiggjort en bachelor i Film- og Medievidenskab, tvivlede jeg meget på min videre færd og jeg forsøgte at finde modet til at tro nok på mig selv til at søge ind på Den Danske Filmskole som instruktør. På skolen fik jeg mulighed for at afprøve alle de forskellige nøglefunktioner på et filmhold og blev bestyrket i at min passion lå i manuskriptskrivning og instruktion. I mødet med de engagerede undervisere og medstuderende blev jeg opmuntret til at tro på, at jeg var på rette spor og i foråret 2015 gik min drøm i opfyldelse og jeg blev optaget på Den Danske Filmskole. Københavns Film og Fotoskole var et afgørende og vigtigt skridt på vejen derhen. Anna Andrea Maltzer, teaterdirektør
- Jeg blev ikke fotograf, men kom ind på den danske scenekunstskole som sceneinstruktør 1.5 år efter. I dag bruger jeg dagligt alt det jeg lærte på daghøjskolen om komposition, lys, konflikt i et motiv osv, når jeg iscenesætter. I mit arbejde som teaterdirektør på Mungo Park, bruger jeg i den grad også den basis-faglighed jeg fik på skolen, når vi skyder plakater og laver visuelle kampagner for teatret. Det er ikke for sjov at gå på Kbh film og fotoskole, kritikkulturen er professionel og meget ambitiøs. At pege på at noget ikke fungerer, endnu, uden at blive personlig eller sårende, er også en kulturkritik jeg fik ind under huden på skolen, som har påvirket mit arbejde lige siden. Men vigtigst af alt: at blive taget seriøst som historiefortæller, ændrede hele min tilgang til min fremtid. Bashar El-Zouhiri, optaget på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 2023
- Som ung forsøger man jo at finde sin retning her i livet, og jeg kæmpede rigtig længe med at finde min. Hos Københavns Film og Foto Skole, der fandt jeg den retning. 
Alle kan købe et kamera, men steder som disse giver én muligheden for at finde et fællesskab iblandt ligesindede, der alle deler den samme passion, som dig selv. 
Jeg var ikke kommet så langt, hvis ikke det havde været for alle de nye legekammerater og dygtige mentorer, jeg fik, da jeg gik derude. Og jeg ved ærligt hvad jeg havde gjort med mit liv, hvis ikke jeg havde truffet beslutningen om at starte der."André Viking, fotograf og billedkunstner
- Det, som var skelsættende for mig ved at gå på en kreativ daghøjskole, var at man ikke var så fokuseret på hvad der var rigtigt eller forkert, men mere på at udforske det, der lå bag ens tanker og den kreative proces. Det var en utroligt befriende måde at arbejde på, hvilket også gjorde at der var plads til mange forskellige fortolkninger og tilgange til arbejdet med fotografi.
Københavns Film og Fotoskole skabte nogle trygge rammer for at eksperimentere, hvor selv ens skøreste idéer blev taget seriøst. Den kombination af at turde eksperimentere og samtidig tage sig selv og fotografiet seriøst, er værdifulde redskaber, som jeg har kunnet tage med mig videre.
Jeg fortsatte efterfølgende på International Center of Photography i New York, og var nok aldrig kommet afsted hvis jeg ikke havde fået vejledning fra undervisere, som selv havde gået samme veje.Nanna Navntoft, fotojournalist
 -
Det lå ikke i kortene, at jeg skulle finde mig til rette i et kreativt virke. Jeg har altid syntes fotografi var spændende, men jeg troede ikke, at det var en mulig levevej for mig. Heldigvis begyndte jeg på KBH Film & Fotoskole og en ny verden åbnede sig. Jeg ved at det lyder klichéfyldt, men det er rigtigt. 
Jeg har siden skolen uddannet mig som fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. Jeg elsker mit job med alle de mennesker, jeg møder på min vej. Udover det har jeg været så heldig at få anerkendelse ved at modtage forskellige priser for mit virke som fotojournalist. 
KBH Film & Fotoskole har været en vigtig brik til, hvor jeg er i dag. Det ville jeg ikke have været foruden. 

Simon Dixgaard, dokumentar-filmfotograf
- Jeg tror på, at det er essentielt for ens udvikling at lære at turde fejle. Og det er her dagshøjskoler er så sindssygt vigtige, fordi det ikke handler om karakterer og at præstere godt, men mere om at prøve sig frem.
Jeg tror på at mine år på forskellige dagshøjskoler har lært mig, at én dårlig film-produktion ikke definerer dig resten af livet, og at det er i samarbejdet med andre at hele film-kunsten ligger.
I det professionelle arbejde som filmskaber er der typisk en meget lille margin for fejl, og afslagene fra filmskoler og -instutioner kan være super hårde. Det har det i hvert fald været for mig, og havde jeg ikke lært at se muligheder fremfor nederlag, tror jeg ikke jeg stadig havde arbejdet med film.Sofie Siboni, Producer og manuskriptforfatter, REinvent Studios. 
- Med en cand.jur. i bagagen og ellers ingen indsigt i eller kontakt til filmbranchen, lå det ikke i kortene, at jeg skulle arbejde med film. Kbh film og fotoskole gav mig mulighed for at undersøge hvad det vil sige at lave film. Pludseligt faldt brikkerne på plads og det gik hurtigt op for mig, at det ene ikke nødvendigvis udelukker det andet. Tværtimod har jeg kunne bruge alt det gode fra begge mine uddannelser, i det job jeg har i dag. Der findes en masse opgaver, der ligger i krydsfeltet mellem det kreative og det mere boglige eller akademiske og hvor der brug for en bred vifte af mennesker med forskellige måder at gribe en opgave an på. Det havde jeg aldrig turde undersøge havde jeg ikke haft den mulighed at gå på kbh film og fotoskole. 
Viktor Hjelmsø, skuespiller
- KBH Film & Fotoskole er et enestående tilbud for unge nysgerrige og ambitiøse filmelever. Skolen gav mig et kæmpe skub i den rigtige retning og gav mig troen på at en karriere indenfor film er muligt. Der er få muligheder for os der vil lave film, og at gøre dem endnu mindre er uforståeligt for mig. Der er nødt til at være et sted som kbh film og fotoskole der viser værdien i kunsten og lærer unge mennesker at turde gå efter deres drømme indenfor filmbranchen. De har været med til at lære mig at turde gå efter min.


 

  

 

 

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby
Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00

CVR: 13892539

Mail skoleleder: soren@stilskarpt.nu
Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk