M
fotobasis
  • Foto-basis

spacermedium
fotobasis

Foto-basis

Det handler om motivation!
På fotobasis tager vi det helt forfra, og det kræver ingen forudsætninger at starte - ud over masser af motivation og gåpåmod. Tempoet er højt, og der er meget vi skal igennem. Her er ingen knusende talentbedømmelse, men et krav om engagement og praktisk indsats. Det mange mystificerer som talent, er næsten altid frugten af hårdt arbejde og ihærdighed

 


Foto: Johanna Sylvest

 

Vi skal lære at bruge et kamera og arbejde i Photoshop. Vi tilpasser undervisningen så det matcher de forudsætninger og det temperament, som hver elev kommer med. Den tekniske undervisning er midlet til at nå det egentlige formål: at omsætte dine egne erfaringer og dit unikke blik til meningsfyldte og stærke billeder, der kommunikerer effektivt som kunst - eller dokumentarfotografi.

Professionelle undervisere
Semesteret er pakket med opgaver af primært en eller to ugers varighed, som bringer dig rundt i mange af fotografiets genrer. I slutningen af hver opgave mødes hele holdet og giver hinanden kritik - bistået af skolens undervisere, som byder ind med deres erfaring. Vores undervisere personificerer den respekt, det hele handler om. De er selv udøvende fotografer og har års erfaring som mentorer og de er værdsatte af nuværende elever og alle de hundredevis af professionelle fotografer, der startede deres karriere hos os.

Hvad er godt fotografi?
I fællesskab opbygger vi et fælles sprog og lærer at sætte begreber på vores billeder. Det handler om meget mere end smag, eller om hvad vi personligt godt kan lide.

Hvad er et godt fotografi? Og hænger det nødvendigvis sammen med, om det er flot eller smukt? Hvad er stillfotografi godt til og hvad er mediets styrke og begrænsninger? Hvorfor er der billeder, som nogle elsker og andre syntes er kedelige? Det er nogle af de spørgsmål, som vi skal finde praktiske svar på.

Vores billeder materialiserer sig altid som kompositioner, indhold og form, æstetisk oplevelse og betydning for beskuere, der ikke har fotografens forudsætninger eller viden om vores intentioner. Vi jagter i fællesskab de billeder, der rammer noget i vores tid og kultur.

Vi kigger i fotobøger, diskuterer strømninger i fotografiet, ser dokumentarer om fotografer og skaber sammen en forståelse for, hvordan fotografi som et professionelt felt ser ud. Og ikke mindst, hvor det bevæger sig hen i disse år. Vi får også masser af gæster udefra, som fortæller om det hjørne af fotografiet, som de har erobret.

Ærlige og respektfuld feedback
Centralt står en ærlig og saglig feedback, og du kan regne med at få kvalificeret og kompetent vejledning til udvikling af dit arbejde. Altid med respekt og med forståelse for, at vi kommer med unik bagage og forskellig erfaring.

I løbet af kurset laver vi minimum to udstillinger, hvoraf den ene er en del af Copenhagen Photo Festivals officielle program og traditionelt bliver besøgt af hundredevis af mennesker.

Ved afslutningen af fotobasisforløbet har du fået åbnet en verden af muligheder, som du formentligt ikke vidste fandtes. Og du har stukket tæerne i vandet og prøvet masser af ting af.

Den oplagte fortsættelse af fotobasis er fotoprojekt, hvor vi går endnu mere i dybden og hvor du arbejder på at finde frem til din egen stemme i fotografiet. Læs mere om det her.Frida Carstensen Jersø:

På KBH Film & Fotoskole blev jeg mødt med åbne arme af professionelle, dygtige og engagerede undervisere og det smitter. Jeg har virkelig udviklet mig i løbet af det år, jeg har gået på skolen.

Skolen forventninger til os elever er tårnhøje, og vi lykkes med vores projekter, fordi vores undervisere støtter os i de nedture og opture man altid vil får.

Jeg har gået på skolen et år og er nu kommet ind på kunstakademiet i Valand, Sverige. Det var aldrig sket uden skolens hjælp. Og jeg forlader skolen med følelsen af, at KBH Film&Fotoskole altid vil være mit bagland og ikke længere end et telefonopkald væk.

 

Nicola Helin

Jeg har gået på KBH Film&Fotoskole i et år og lært mere, end jeg tror muligt på så kort tid og skolen har være afgørende i udviklingen af min egen måde at fotografere på. 

På skolen er der højt til loftet og masser af plads til at eksperimentere. Jeg syntes underviserne er enormt gode til at vurdere, hvornår man har brug for et skub og hvornår man har brug for lidt længere tøjler. Det er et super ambitiøst sted, samtidig med, at det er et rart og trygt sted at være.

Da jeg startede på skolen var jeg ikke sikker på, hvad det var jeg ville med mit fotografi, men i løbet af mit ophold fandt jeg min retning, og er nu kommet på kunstakademiet i Glasgow, Skotland. 

Kbh Film&Fotoskole har skabt et fundament for min måde at tænke fotografi på, som jeg helt klart vil tage med mig videre.

 

Praktisk

Faste undervisere på Foto-basis: Linda Hansen, Mette Juul og Emil Ryge
Læs om underviserne her
NÆSTE KURSUSFORLØB: 5. august - 20. december 2024

Individuel betaling / Pris forår: kr. 14.700,- efterår: kr. 13.300,-  når du bor i Københavns kommune og selv skal betale.

Er du københavner og har fået godkendt kurset af A-kasse eller jobcenter er prisen 2.100,- pr uge

Bor du i en anden kommune så kontakt os om dette.
LÆS MERE OM FINANSIERING HER!

Tilmelding foregår på skolen efter en samtale med fotolærerne - send en mail og få en aftale på foto@kbhfilmogfotoskole.dk

Fotoelever på videregående fotouddannelser

En del af skolens fotoelever fortsætter på fotouddannelser i Danmark og i udlandet. I øjeblikket er der f.ex fem tidligere elever i Göteborg, ti i Glasgow, fire i London og to i New York. Derudover fortsætter mange på bl.a Fotojournalistuddannelsen i Århus (pt 12 tidligere elever) og Medie- og journalisthøjskolen i Kbh.

Liste over typisk søgte fotouddannelser:
Danmarks Journalisthøjskole
Medie- og Journalisthøjskolen i København
Kunstakademiet
Danmarks Designskole
Glasgow School of Art
Camberwell College of the Arts(London)
Royal College of Art (London)
ICP (International Center of Photography, New York)
Akademin Valand i Göteborg
City of Westminster College, London
Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam
Royal Academy of Art i Haag
Kunstakademiet i Bergen

 

spacersmall
fotoprojekt

foto-projekt

spacersmall

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby
Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00

CVR: 13892539

Mail skoleleder: soren@stilskarpt.nu
Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk