M
fotolinjen
  • Fotolinjen

spacersmall
fotolinjen

Fotolinjen

KBH Film & Fotoskole har mange års erfaring i gennemførelse af fotokurser og fotoundervisning. Fotolinjen er blevet en af de vigtigste uddannelser for aspirerende fotografer indenfor dokumentarfotografi, kunstfotografi og andre fotografiske genrer.


foto: Oliver Meisner Thrane

At arbejde med fotografi som vi gør på Fotolinjen, kombinerer en intensiv måde at opleve sin verden på og en unik mulighed for at udtrykke sig. Fotografiet handler dels om håndværk, om at stille skarpt, eksponere, fremkalde, scanne, photoshoppe m.v. , men i virkeligheden mere om at lære at se og skabe betydningsfulde og tankevækkende metaforer ud af alt det, som andre mennesker kun ser som trivialitet og sjældent registrerer.


Udfordringen er at lære at sige dét med billeder, som man ikke kan sige med ord. På Fotolinjen handler det om at kunne konceptualisere sine ideer og begejstre de mennesker, som man skal have til at stille op for foran kameraet.

Gennem opgaver, personlige feedback, udstillingsbesøg, foredrag og besøg fra vidt forskellige fotografer skaber vi dialog omkring fotografiet. Nøgleordene er det personlige udtryk og den fotografiske formidling. Det vigtigste på Fotolinjen er imidlertid at du kommer væsentligt nærmere det, du gerne vil med fotografiet.

"Fordi det er en freaking awesome skole, hvor man bliver sat på prøve og bliver tvunget til at rykke sine egne grænser. Skolen har dygtige lærere og et fantastisk miljø. Man bliver rykket rundt indenfor den brede ramme, som hedder fotografi, da man afprøver forskellige genrer." (Nanna Krogh Lauritsen, uddannet på Valand Akademin i Göteborg)

Faste lærere på Fotolinjen:

Henvendelser til fotolærerne på mail:
foto@kbhfilmogfotoskole.dk

"Fredag den 12. juni havde jeg fornøjelsen af at give portfolio reviews til de studerende på KBH Film og Fotoskole. Jeg oplevede en skare af utroligt engagerede elever, som virkelig havde brugt tid og kræfter på deres projekter. Flere af projekterne var udstillet på fællesudstillingen til Copenhagen Photo Festival, og mange havde lavet bøger ud af deres projekter, som bredte sig ud over mange genrer, fra portræt til reportage og kunstfotografi. Mange af projekterne var utroligt gennemarbejdede og grebet an med en professionel tilgang til fotografi, men med en stor entusiasme, som man ser hos de nyåbnede øjne for fotografiets verden" (Marie Hald, fotojournalist)

gallery

Fra udstilling sommer 2019, Basement Vesterbro

spacersmall
fotobasis

Foto-basis

 

spacermedium
fotoprojekt

Foto-projekt

spacersmall

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby

Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk

Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00