M
fotolinjen
  • Fotolinjen

spacermedium
fotolinjen

Fotolinjen

KBH Film & Fotoskole har mange års erfaring i gennemførelse af fotokurser og fotoundervisning. Fotolinjen er blevet en af de vigtigste uddannelser for aspirerende fotografer indenfor dokumentarfotografi, kunstfotografi og andre fotografiske genrer.


foto: Oliver Meisner Thrane

At arbejde med fotografi som vi gør på Fotolinjen, kombinerer en intensiv måde at opleve sin verden på og en unik mulighed for at udtrykke sig. Fotografiet handler dels om håndværk, om at stille skarpt, eksponere, fremkalde, scanne, photoshoppe m.v. , men i virkeligheden mere om at lære at se og skabe betydningsfulde og tankevækkende metaforer ud af alt det, som andre mennesker kun ser som trivialitet og sjældent registrerer.


Udfordringen er at lære at sige dét med billeder, som man ikke kan sige med ord. På Fotolinjen handler det om at kunne konceptualisere sine ideer og begejstre de mennesker, som man skal have til at stille op for foran kameraet.

Gennem opgaver, personlige feedback, udstillingsbesøg, foredrag og besøg fra vidt forskellige fotografer skaber vi dialog omkring fotografiet. Nøgleordene er det personlige udtryk og den fotografiske formidling. Det vigtigste på Fotolinjen er imidlertid at du kommer væsentligt nærmere det, du gerne vil med fotografiet.

"Fordi det er en freaking awesome skole, hvor man bliver sat på prøve og bliver tvunget til at rykke sine egne grænser. Skolen har dygtige lærere og et fantastisk miljø. Man bliver rykket rundt indenfor den brede ramme, som hedder fotografi, da man afprøver forskellige genrer." (Nanna Krogh Lauritsen, uddannet på Valand Akademin i Göteborg)

Faste lærere på Fotolinjen:

Henvendelser til fotolærerne på mail:
foto@kbhfilmogfotoskole.dk

"Ønsker man at dygtiggøre sig indenfor den fotografiske verden og tage de første skridt mod en professionel karriere, skal man vælge KBH Film & Fotoskole. Det faglige niveau er højt og ambitionerne er store. Der er skabt et unikt læringsmiljø, hvor der både er rum til den enkelte elev og til et varmt fællesskab - og jeg oplevede som elev, at blive udfordret, inspireret og mødt.Da jeg startede på KBH Film & Fotoskole var jeg helt ny med et kamera og skulle lære alt fra bunden. Det var en spændende proces, hvor jeg begyndte med det rent tekniske og derefter byggede ovenpå og fik en større forståelse for det fotografiske udtryk og de mange muligheder det rummer. Mit år på KBH Film & Fotoskole var sjovt, berigende og hårdt arbejde. Der blev lagt et fagligt fundament og vækket en stor nysgerrighed - og for mit vedkommende, blev det starten på et kunstnerisk arbejde med fotografiet.
Jeg kan på det varmeste anbefale et år på KBH Film & Fotoskole og lover, at det vil blive skelsættende."

AnneMette Elmelund /Vinder af Charlottenborgs talentpris 2020

gallery

Fra udstilling sommer 2019, Basement Vesterbro

fotobasis

Foto-basis

 

spacermedium
fotoprojekt

Foto-projekt

spacersmall

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby

Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk

Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00