M
fotolinjen
  • Fotolinjen

spacermedium
fotolinjen

Fotolinjen

KBH Film&Fotoskole er én af Danmarks førende skoler indenfor kunst- og dokumentarfotografi


Foto: Oliver Meisner Thrane

Vi har medvirket til at starte flere hundrede professionelle karrierer som kunstfotografer, fotojournalister og og dokumentarfotografer. Vi er optaget af at forløse kunstneriske og fotografiske ambitioner gennem respekt for det fotografiske håndværk og fotografisk faglighed. Vi ved at øvelse gør mester og at ingen klarer sig på talent alene, og vi har mange års erfaring med at tilrettelægge undervisning og spændende fotografiske øvelser og benspænd, der både giver håndværksmæssig erfaring, kilometer i benene og plads til vores elevers forskellige temperamenter.

 

Respekt

Du vil som deltager i vores fotokurser blive undervist af vores tre faste fotolærere, der alle er aktivt udøvende, nationalt og internationalt anerkendte fotografer. De er mere end det, for de er også passionerede og erfarne undervisere med stor ekspertise i tilrettelæggelse af spændende fotografiske undervisningsforløb. De er forskellige i fotografisk temperament, men forenede i deres respekt og etiske tilgang til dét den enkelte elev kommer med. Hos os er der ingen der bliver favoriseret og alle bliver set og mødt med lige stor interesse og opmærksomhed. 

 


Foto: Camilla Lohmann

Vi folder fotografiet ud

Her lærer du dels at tage billeder. Altså alt det praktiske og skolen råder over professionelt digitalt udstyr, analog kameraer, mørkekammer til filmfremkaldelse, scannere og meget mere. Men det er kun en lille flig af alt det, du kommer igennem. Hos os er teknikken kun et middel til et mål og først og fremmest lærer vi dig at tænke - og se på dig selv - som fotograf.

Målet er, at vi sammen skal finde frem til dit ståsted inden for fotografiet, så du på sigt kan arbejde professionelt med dine ideer. Du vil hurtigt indse, at godt fotografi handler om mod, originalitet og gode ideer, research, dybe diskussioner og personlig udvikling. Den udvikling kommer naturligvis ikke af sig selv, og vi står derfor klar til at møde dig med en gennemprøvet blanding af opgaver, workshops, hands-on undervisning og ikke mindst individuel vejledning.

Vi hylder eksperimentet og forventer, at du er klar til at bevæge dig ud af din komfortzone, men vi er samtidig et sted, som lægger vægt på, at dialogen skal være respektfuld og afstemt med dit faglige niveau.


Foto: Ida Kenzie Lambæk

Fællesskab i centrum

Når du starter her på skolen bliver du fra første dag del af et fællesskab; af nysgerrige og hårdtarbejdende medstuderende, som alle er kommet for at få maksimalt ud af deres ophold. Og mødt af undervisere som selv arbejder som fotografer, og som er mindst lige så begejstrede for faget, som vores elever er det. Når du er ude at fotografere, foregår det som regel alene, og netop derfor har alle brug for et fællesskab at komme tilbage til. Et sted, hvor man kan diskutere billeder, hjælpe hinanden med tekniske udfordringer eller noget helt tredje. Derfor er skolen åben alle døgnets 24 timer og du kan komme og gå som du vil.

Professionelt udsyn

For nogle er fotografi mest passion, men for mange af vores elever bliver det også et fag og en branche. Det er et felt, som er i rivende udvikling. Derfor ser vi det som en kerneopgave at åbne dørene til branchen - eller tage ud i byen og besøge den. Vi arbejder tæt sammen med aviser som Politiken og Information, besøger gallerier og kontorfællesskaber, og så får vi jævnligt besøg på skolen af professionelle fotografer, som fortæller om deres arbejde og lukker os ind i maskinrummet. Alle er de topprofessionelle og generøse mennesker, som lukker os ind i deres faglige univers. Vi arrangerer store udstillinger og er med på Copenhagen Photo Festival, vi laver professionelle portfolio-reviews og hjælper dig med ansøgninger til andre skoler.

 

Hvad kan det føre til?

Mange af vores elever starter deres fotografiske rejse her på skolen, og vælger efterfølgende at fortsætte den på videregående uddannelser. Både i Danmark og i udlandet. Vi har masser af tidligere elever, som nu er indskrevet på f.eks. fotojournalistuddannelsen i Aarhus eller Fotografisk Kommunikation på DMJX i Emdrup. De elever, som er kunstfotografisk interesserede, søger ofte mod f.eks. Glasgow School of Art, Akademin Valand i Göteborg, ICP i New York eller kunstakademiet i Bergen.Vi udbyder to kurser, som er tænkt som et sammenhængende forløb. Læs mere om basisholdet her og projektholdet her

 

Faste lærere på Fotolinjen:

Henvendelser til fotolærerne på mail:
foto@kbhfilmogfotoskole.dk

Læs om fotolærerne her

"Ønsker man at dygtiggøre sig indenfor den fotografiske verden og tage de første skridt mod en professionel karriere, skal man vælge KBH Film & Fotoskole. Det faglige niveau er højt og ambitionerne er store. Der er skabt et unikt læringsmiljø, hvor der både er rum til den enkelte elev og til et varmt fællesskab - og jeg oplevede som elev, at blive udfordret, inspireret og mødt.Da jeg startede på KBH Film & Fotoskole var jeg helt ny med et kamera og skulle lære alt fra bunden. Det var en spændende proces, hvor jeg begyndte med det rent tekniske og derefter byggede ovenpå og fik en større forståelse for det fotografiske udtryk og de mange muligheder det rummer. Mit år på KBH Film & Fotoskole var sjovt, berigende og hårdt arbejde. Der blev lagt et fagligt fundament og vækket en stor nysgerrighed - og for mit vedkommende, blev det starten på et kunstnerisk arbejde med fotografiet.
Jeg kan på det varmeste anbefale et år på KBH Film & Fotoskole og lover, at det vil blive skelsættende."

AnneMette Elmelund /Vinder af Charlottenborgs talentpris 2020

gallery

Sommerudstilling 23: Fabrikken for Kunst og Design

fotobasis

Foto-basis

 

spacermedium
fotoprojekt

Foto-projekt

spacersmall

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby
Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00

CVR: 13892539

Mail skoleleder: soren@stilskarpt.nu
Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk