M
spacersmall
moedfotolærerne

Mød fotolærerne!

På KBH Film&Fotoskole møder du en lang række gæster, foredragsholdere og folk fra branchen, men din primære kontakt er med skolens tre faste undervisere. De er alle praktiserende fotografer, som ved siden af deres arbejde på skolen har selvstændige karrierer - enten som kommercielle fotografer eller med udstillinger, bogudgivelser og meget andet.
Herunder kan du læse lidt om dine tre undervisere:

Linda Hansen arbejder primært med konceptuelle projekter, ofte med et socialt eller eksistentielt indhold med fokus på minoriteter og individualitet. Foruden "Naevus Flammeus", portrætter af personer med modermærke i ansigtet, har hun udgivet bøgerne "Linda Hansen", om mødet med kvinder ved navn Linda Hansen, "Tror du vi vågner i morgen" og værket "Life in plastic", portrætter af plastikdyr.
Selvportrættet er en stor del af Linda Hansens kunstneriske praksis, og hun arbejder pt på et long term projekt: "Why NOT me..." (Se Politikens omtale)
Hun har de seneste år haft en lang række solo- og gruppeudstillinger i Danmark og udlandet, bl.a. Galleri Banja Ranthov (DK), Landskrona Kunsthal (S), Gallery West, Westminster University (UK), Galleri Asbæk (DK), Museum of Contemporary Art (DK), National Museum og Photography (DK), DNA Gallery (US), Asto Gallery (US), "Katuaq" House of Culture (Greenland), Hafnarborg, Island(IS), Brandts (DK) og Galleri Grundstof (DK) og på Lishui Photo Festival i Kina.

 

Mette Juul er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, Glasgow School of Art og har en master i Fine Art Photography fra Royal College of Art i London. Når hun ikke underviser på skolen har hun bl.a. være gæsteunderviser på Parsons New School i New York, samt en række andre steder verden over. Hun har mange internationale kontakter, som vi gennem årene har haft glæde af som undervisere og foredragsholdere her på skolen.

Mettes fotografi tager udgangspunkt i det dokumentariske, og intet er iscenesat og i en del år har hun arbejdet med redigering af sit evigt voksende arkiv af fotos, som er en dynamisk og åben kilde til poetiske og litterære sammenhænge.

Mette har et utal af både solo- og gruppeudstillinger på sit cv, bl.a. i USA, Tyskland, Sverige, Iran, England og Kina og hun har gennem sin karriere modtaget en lang række priser og legater, deltaget i residencies, ligesom hun har udgivet tre bøger.

 

Emil Ryge er uddannet fotojournalist fra DMJX i Aarhus hvor han i dag bl.a. er censor. Når han ikke underviser på KBH Film&Fotoskole deler han sin tid mellem kommercielle opgaver og egne projekter.

Emil arbejder med udgangpunkt i det dokumentariske fotografi, men ofte med greb, som er lånt i kunstfotografiet - f.eks. foretrækker han at arbejde med både 4x5 og 8x10 tommers storformatskamera og film. Han var også den første fotograf i Danmark, som begyndte at arbejde med den gamle, analoge teknik kaldet wet plate-fotografi.

I 2018 stiftede Emil nyhedsbrevet og podcasten Dansk Dokumentarisme, som er et samlende forum for dansk, dokumentarisk fotografi. Han deltager ofte i den offentlige debat om vilkårene og udviklingen indenfor fotojournalistik i Danmark, ligesom han arbejder som redaktør på fotobøger og holder foredrag om sit eget fotografi.

Linda Hansen

Mette Juul

Emil Ryge

 

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby
Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00

CVR: 13892539

Mail skoleleder: soren@stilskarpt.nu
Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk