M
filmoverbygning
  • Film-overbygning

spacersmall
filmoverbygning

Film-overbygning

Film-overbygning på KBH Film & Fotoskole er en bootcamp i filmproduktion.
Det er filmdrømme og redskaber til at gå efter dem. Film-overbygning giver dig bred kreativ kompetence og konkret mulighed for at blive så dygtig at du kan  komme videre i professionel videreuddannelse i filmverdenen. KBH Film & Fotoskole har i mange år tiltrukket stærke deltagere der har kunnet bruge skolen som springbræt til Den Danske Filmskole, til arbejde i filmbranchen og til filmuddannelser i udlandet med høje adgangskrav. Vi har i år 16 tidligere elever igang på DDF. Vi tager ikke æren for vores tidligere elevers gode resultater, ligesom vi ikke vil garantere kommende elever noget som i sidste ende afhænger af dem selv. Men det er en kendsgerning at skolen fungerer for vores elever og vi er en af de få skoler hvor filmtalenter kan finde et miljø hvor de kan udvikle sig og køre sig i stilling. Hvis man vil professionel filmproduktion, skal man lave film - masser af film.


DET ER DIN SITUATION:

- Du har lært filmens grundlæggende ABC, du ved noget om at klippe, fotografere, du har arbejdet med skuespillere og har en god portion dramaturgisk indsigt. - - Du ved noget om produktionsplanlægning og de basale trin i filmtilblivelsens faser: Preproduktion, produktion og postproduktion, du har prøvet at lave kortfilm, eller medvirket til realiseringen af indy eller skolefilm i dine foretrukne produktionsroller.
Men - du vil gerne lære mere og have mere erfaring; du vil gerne bevæge dig fra at lege at du laver film, til at producere film, der føles og opleves rigtigt, træne evnen til at idéudvikle, planlægge og blive stærkere indenfor dit faglige felt - hvad enten du er instruktør, klipper, fotograf, producer eller manuskriptforfatter.
- Du leder efter ligesindede, du leder efter folk, der kan guide dig videre frem mod dine mål. Du vil gerne lave flere produktioner.

DIN PROFIL MATCHER EN ELLER FLERE AF NEDENSTÅENDE BESKRIVELSER:
- Du har prøvet at lave film før enten på en anden skole, i din fritid eller professionelt.
- Du ved, hvad du vil, men mangler mere knowhow.
- Du har en filmhistorie, som skal ud i verden, nu!
- Du har brug for at tilegne dig viden og praktisk erfaring på et filmfagligt område, som du ikke har tilegnet dig endnu. Manuskriptudvikling, fotografering, klipning etc.
- Du har brug for mere undervisning, et team, kreativ sparring, konsulentbistand og andres øjne på dine ideer.

Du har konkret brug for:
En produktionsbase
Filmbrødre og søstre i ånden
Nogle at gøre det sammen med og tid til at gøre det
Vejledning
Du har brug for at teste dit talent i et miljø, der møder   dine filmambitioner, med professionelle krav og feedback 
Du har brug for mere reel indsigt i konkurrencevilkårene og de professionelle krav, der stilles til mennesker i den verden, du søger ind i.

VI FORVENTER
At du kan dokumentere en portion praktisk filmerfaring.
At du kan arbejde selvstændigt, er indstillet på samarbejde og parat til at hjælpe de andre på holdet med deres projekter. Logistikken på holdet kræver at deltagerne frivilligt underkaster sig de tre musketerers princip: En for alle og alle for en. Du skal være indstillet på at din deltagelse stiller krav om at du påtager dig andre produktionsroller end din favorit rolle ind i mellem.
At du kan modtage konstruktiv kritik.

UNDERVISNINGEN
Forløbet er kompakt og en blanding af undervisning, workshops, masterclasses, øvelser og  større produktioner. Undervejs i forløbet bliver du trænet i at blive klarere i dine valg og du får redskaber til at få dem til at fungere.

Du får:
Undervisning på forskellige filmiske områder, men på flere trin i form af masterclasses med skolens lærere.

24 TIMERS ADGANG TIL Skolens biograf, Klippe- & lydsuiter med Final Cut, Davinci Resolve Studio, Avid, Premiere og resten af Adobe pakken. Musikrum. Red Komodo, Black Magic Pocket 6K pro, Black Magic Ursa mini pro, Panasonic S1H og GH5 kamerakits. Gimbals, sachtler flowtech stativer, easyrigs. Lydkits med Sounddevice lydoptagere, sennheiser boom mikrofoner og microports. Div DJI Droner. Stort udvalg i Lys og Grip udstyr.


Tæt dramaturgisk sparring på dine historieideer og manuskripter, af et af de bedste lærerteams på området.
Kreativt fælleskab med andre mennesker, som både er personligt ambitiøse, men også er indstillede på at stille sig til rådighed for at Du kan realisere dine filmiske visioner.
Seminarer af 1 til 5 dages varighed, hvor professionelle filmfolk kommer med deres bud på hvad det er for en sprængladning man skal anbringe på ståldøren ind til det priviligerede  rum hvor man bliver taget alvorligt som filmskaber.
Benspænd og konditionerede øvelser med klare filmiske læringsmål, Nogle gange sat igang og evalueret af nogle af de største danske instruktører og manuskriptforfattere og andre gange under supervision af skolens filmlærere.
Premiere på afgangsfilm i Grand Teatrets store sal.


LIDT FILOSOFI
Film-overbygning på KBH Film og Fotoskole henvender sig altså til ambitiøse unge filmfolk, der har brug for at få en kreativ base og et springbræt for deres ambitioner. Men Overbygningen er meget mere end det. Den er ikke kun den snævre passage til eliteuddannelser på filmområdet, men åbner en bred vej til de uddannelser der har brug for mennesker der kan alt det, som man sandsynligvis ikke kan lære stærkere end når man laver film: Opfindsomhed, forestillingsevne og empati, innovativ metodik, kreativ udholdenhed, organisationserfaring, evne til at samarbejde indenfor rammerne af en stram og disciplineret kreativ arbejdsdeling, evne til at påtage sig lederskab og til at gå konstruktivt med på andres visioner, evne til at kunne udtrykke sig i et universelt og sanseligt sprog (filmens), evnen til at tænke metaforisk og uendeligt meget mere. Det lyder af meget, men det er sandt og pointen er at der er mange sidegevinster når du beskæftiger dig med at lave film på den seriøse facon.

HVAD SKOLEN ER OG IKKE ER
Vi har mange års erfaring med at kvalificere vores elevers kreative uddannelsesvalg. Vi har prøvet det meste og har lært af vores fejl og erfaringer. Vi er hverken en elitekunstskole eller et beskyttet værksted. Vi ser film som et håndværk man kan blive god til, en kommunikationshandling der kan lykkes, en ting som bliver meningsløs hvis ikke den giver oplevelser og vækker følelser og skaber indsigt hos andre end dem der laver filmene. Derfor går vi ikke kun til den praktisk, men også teoretisk og analytisk. Det gør slet ikke noget hos os, at man lærer at sætte begreber på. I bredeste forstand handler det jo netop om at kunne begribe filmmediet, røre ved det, blive fortrolig med det, for at kunne forme det. Vi er optagede af at man fortæller historier med udgangspunkt i egne erfaringer  og skaber film der hvor man har autoritet og noget på hjerte, men vi tager konsekvensen og spørger altid om det også virker efter hensigterne. Kunstneren spørger: Hvordan kommer jeg til udtryk? Håndværkeren spørger: Virker det? Vi er dybt optagede af at forene  de to tilgange.

Praktisk

Fast underviser på Film-overbygning er Martin Baybech

NÆSTE KURSUSFORLØB: 5. august - 20. december 2024

Individuel betaling / Pris forår: kr. 14.700,-  efterår: kr. 13.300,- når du bor i Københavns kommune og selv skal betale.
Er du københavner og har fået godkendt kurset af A-kasse eller jobcenter er prisen 2.100,- pr uge
Bor du i en anden kommune så kontakt os om dette.
LÆS MERE OM FINANSIERING HER!

Tilmelding til overbygningen foregår på skolen efter en samtale med filmlærerne. Vi forventer at du har filmerfaring minimum svarende til Film-basis.

Skriv til info@kbhfilmogfotoskole.dk for aftale

filmbasis

Film-basis

spacersmall

KBH FILM & FOTO SKOLE

Kbh Film & Fotoskole er engagerede elever der mener det alvorligt og arbejder hårdt. Skolen er professionelle lærere som har stærkt fokus på elevernes individuelle intentioner og potentialer. Sådan bidrager skolen til din personlige udvikling, som fotograf eller filmmenneske, eller noget andet som du får åbnet dine øjne for hos os. Skolen er ikke leverandør til hoffet, men er en af de vigtigste platforme i København for udvikling af nyt film og fotograftalent. Vores tidligere elever kommer i overvældende omfang ind på prestigefyldte kunstneriske og professionelle videreuddannelser, herhjemme og i udlandet.

KONTAKT

KBH Film & Fotoskole
Trekronergade 126 F, 1
2500 Valby
Tel:  +45 33 25 05 95  - alle hverdage fra kl 9:00

CVR: 13892539

Mail skoleleder: soren@stilskarpt.nu
Mail kontor: info@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Film: film@kbhfilmogfotoskole.dk
Mail Foto: foto@kbhfilmogfotoskole.dk